pláže, aquapark

Ostrov Grado má sice jen cca 9000 obyvatel, ale v létě se mění na dovolenkové letovisko plné turistů.

Návštěvníci dovolenkového ráje už na první pohled zjistí, že zde splývá historie s mořem a plážemi a spolu citlivě kráčejí ruku v ruce přivítat návštěvníky.

Koncem června je moře již velice příjemné teplé.

Pláž

Půvabný je přístup do města po umělém náspu mezi lagunami. Grado je obdařené krásným přírodním prostředím, s vynikajícími klimatickými podmínkami. Jeho pláž je jednou z nejkrásnějších a nejlépe vybavených v Itálii. Pro milovníky slunce a moře jsou k dispozici také ideální místa na plážích laguny nebo na některém ostrově, kde se mohou věnovat různým sportům.

Pláž nabízí možnosti a vybavení, aby uspokojili všechny hosty.

Od nejexkluzivnější oblasti až po sportovní oblast, od oblasti pro matky s dětmi, až po volnou plochu, každý sektor nabízí klientovi speciální služby. Čeká Vás zde několik restaurací, barů, kaváren a obchůdků.

Téměř 3 kilometry dlouhá, hlavní pláž města Grado (Spiaggia principale) je orientována na jih, takže celý den je zalitá sluncem.

Chcete si udělat dovolenou na ostrově Grado?

Podívejte se na naši nabídku rezidenčních hotelů

Modrá vlajka

Také v roce 2018 zavlála nad plážemi v Grade “Modrá vlajka”. Je to v pořadí 30-krát a tím se zapsala jako “národní rekord” v Itálii. Program “Modrá vlajka”, Mezinárodní ekoznačka pro certifikaci environmentální kvality pobřežních středisek se etabloval a je v současnosti uznávaný po celém světě, a to jednak pro turisty, tak pro tour operátory, jako platná ekoznačka pro udržitelný cestovní ruch v lokalitě mořská a jezerní turistika.

Neplacené pláže jsou v podstatě na obou stranách od placené pláže, jedna veřejná pláž se nazývá Spiaggia Costa Azzurra a nachází se jen kousek od historického centra města. Druhou najdete na straně Grada zvané Grado Pineta.

Velký prostor je věnován dětem, naleznete zde hrady, či prolézačky, velké prostory určené k animaci, kulturní setkání. Pokud si máte chuť zacvičit při hudbě na pláži, stačí se jen přidat ke skupině. Tato činnost je zde velmi oblíbená. Plážový volejbal také nechybí. Čluny, šlapadla, kajaky, … to vše Vám bude k dispozici. Ceny pronájmu jsou uvedeny v ceníku.

Slunečníky a lehátka jsou uspořádány prakticky podél celé pláže. Pro lepší orientaci jsou barevně odlišeny. Ale najdete zde i velké VIP stany, které zaručují vysoký komfort a pobyt na pláži si můžete užívat ve svém soukromí.

Turisté si velmi pochvalují zřízení pláží “Psí pláž” (Lido di Fido, Spiaggia di Snoopy), kde můžete přijít i se svým psím miláčkem. Jedná se o speciální plážové oddělení, kde k dispozici máte deštník s lehátky, s kompletním posezením, miskou na vodu a sprchou. Psi mají přístup do moře.

Aquapark

Aquapark se nacházíte PŘÍMO na hlavní pláži, obklopený zelení a je skutečným zdrojem pohody, ideální oázou strávit den plný zábavy a bez starostí.

V parku je velký bazén s mořskou vodou a délkou 85 metrů. Nechybí zde hydromasážní jednotky, vodopád trysky a podvodní lavičky, vzduchová bublina, masáže, protiproud, a pro odvážnější i odrazové můstky a vodní skluzavky.

Také si můžete dopřát pohyb pod vedením zkušených cvičitelů, kteří pro Vás každý den připravují nové sestavy. Čeká Vás zde gymnastika, aerobik, step, aquagym a skupinové tance.

V areály parku je zřízeno dětské hřiště a plné zařízený mateřská pokoj pro maminky a kojence.

Pro dospělé – si užijete terasu s panoramatickým výhledem, vířivou vanu, internetový koutek a pro naše náročnější hosty – nově vybudovaný prostor s altánkem a elegantním nábytkem, včetně nových plážových deštníků a pohodlných plážových lůžek. Termální aquapark má tři bary. Jeden z nich je se sezením přímo u bazénu, kde si hosté mohou vychutnat osvěžující chladný nápoj.